Kürdistan Demokrat Partisi(KDP), Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin oğlu Kubat Talabani'nin Bölgesel Yönetimi'nin petrolün direkt satışı ile ilgili aldığı kararlardan haberdar olmadığını ve bilgisi dışında olaylar geliştiği ifadesine tepki gösterdi.

Konu ile ilgili parlamentoda basın toplantısı düzenleyen KDP Fraksiyon Başkanı Omed Hoşnav, Talabani’nin açıklamalarını ‘şaşırtıcı’ olarak nitelendirdi.

Hoşnav; ” Sayın Kubat Talabani hükümette Başbakan Yardımcısıdır. Ayrca kendi partisinde ise Genel Sekreter'in oğludur. Nasıl oluyor da hükümetin yaptığı işlerden habersiz olabiliyor? Bunun için sözlerine açıklık getirmesi için parlamentoya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.


MİLLETVEKİLLERİNİN SİLAH İSTEMESİ YERSİZ

Omed Hoşnav, parlamentoda bulunan bazı milletvekilleriin Peşmerge Bakanlığı'ndan silah istediğini bunun yersiz olduğunu dile getirdi.

Hoşnav:” Meclis Başkanı Sekreteri Peşmerge Bakanlığı'na resmi yazı yazarak 111 tabanca ve 13 bin mermi istemiştir. KDP olarak bunu kabul etmemiz imkânsızdır. IŞİD’e karşı hayati bir mücadele verilirken, milletvekillerinin bu gibi şeylerle uğraşması anlamsızdır.” şeklinde konuştu.
Milletvekillerinin kendi paralarıyla silah alabileceğini belirten Hoşnav, Peşmergelerin çoğunun kendi parası ile silah alarak IŞİD’e karşı savaştığını öne sürdü.

Hoşnav:” Peşmerge Bakanlığı'nın söz konusu teklife olumlu cevap verdiğini duyduk. Bir an önce bu karardan vazgeçmeleri lazımdır. Eğer Peşmerge Bakanlığı' ndan fazla silah varsa o zaman savaş cephelerine göndersin.” ifadesini kullandı.