Afganistan’ın doğusundaki Gazni ilindeki hapishaneye Taliban’ın silahli saldırısı sonucu polislerden 4'ü hayatını kaybetti, 7'si yaralandı. Saldırı sonrası, hapishanedeki 355 mahkum ise firar etti.

Afganistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazni Hapishanesi'ne yerel saatle 02.00 sularında silahlı bir grubun saldırdığı belirtildi. İlk olarak saldırganlardan birinin kendini hapishane girişinde patlattığı, daha sonra ise kalanların güvenlik görevlileri ile çatışmaya başladıkları ifade edildi. Çıkan çatışmada polislerden 4'ünün hayatını kaybettiği, 7’sinin yaralandığı ifade edildi. Çatışmada, 4 saldırganın polisler tarafından öldürüldüğü, kaçan saldırganlardan 3’nün ise güvenlik güçleri tarafından yakalandığı vurgulandı.

Öte yandan, çatışma sonrası 436 mahkumdan 355’nin kaçtığı, 81'nin ise hâlâ hapiste olduğu aktarıldı. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahit ise saldırıyı üstlendiğini açıkladı. Mücahit, 10 intihar saldırganının Gazni Hapishanesi'ne saldırması sonrası 400 mahkumun kaçtığını iddia etti. Taliban sözcüsü saldırıda, 3 intihar saldırganının öldüğünü, 7'sinin ise geri döndüğünü öne sürdü.