Afganistan Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahit, başkent Kabil'de Türkiye Büyükelçiliği ile yan yana olan İran Büyükelçiliği önünde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırı hakkında açıklama yaptı. Mücahit, Türkleri sevdiklerini ve hedeflerinde ise Amerikan konvoyu olduğunu söyledi.

Taliban Sözcüsü Mücahit, bir Türk askerinin öldüğü diğerinin de yaralandığı bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na konuştu. Hedeflerinde Amerikan konvoyunun olduğunu ifade eden Mücahit, "Bizim Türklere karşı herhangi bir düşmanlığımız yok. Türkiye Müslüman bir ülke. Türkleri seviyoruz. Ülkemize çok hizmet ettiler." dedi.

Giydikleri elbise ve bindikleri araçtan dolayı bir karışıklık yaşanmış olabileceğini aktaran Mücahit, "Araştırma halindeyiz. Bilgileri sizinle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de, Türkiye Büyükelçiliği ile yan yana olan İran Büyükelçiliği önünde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda Adem Şengül adlı Türk asker şehit olmuş, Ahmet Basatlı isimli asker de yaralanmıştı.

Olayın hemen ardından Genelkurmay Başkanlığı açıklama yapmış ve başsağlığı dilemişti.