Avustralya’nın güneyindeki ada eyaleti Tasmania’da nüfusun giderek azalması idarecileri endişelendiriyor. Eyalet hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, 2014 yılının Eylül ayı itibarıyla 515 bin olan Tasmania nüfusunun, 2050 senesinde 650 bin kişiye çıkarılması hedefleniyor.

Nüfus uzmanları tarafından yapılan araştırmalara göre, Tasmania’nın nüfusunun bu yüzyılın ortalarından itibaren düşmesi bekleniyor. Tasmania Büyüme Bakanı Matthew Groom, bu duruma işaret ederek, “Eğer tahmin edildiği gibi nüfusumuz düşmeye başlarsa bir çıkmaza girebiliriz. Bu da eyaletimizdeki bazı temel hizmetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan nüfusun yokluğu anlamına gelir ve hizmetler yapılamaz. Sosyal hizmetlerin olmaması ise eyaletten dışarıya nüfus kaçışına neden olur ve nüfus yetersizliğinin kalıcı bir hale gelmesiyle, durum daha da vahim bir hal alır.” dedi.

Tasmania Eyaleti’nin nüfusu yılda ortalama 2 bin kişi artıyor. Eyalet hükümeti, 2050 yılındaki nüfus hedefini yakalayabilmek için bu artış rakamını ikiye katlamak istiyor. Demografi uzmanları bu hedefe ulaşılabilmesi için 50 yaş altı nüfusun her yıl yüzde 15 oranında artması gerektiğini belirtiyor.

Toplam nüfusu 515 bin olan Tasmania Eyaleti, 68 bin kilometrekareden daha büyük bir alana sahip.