Tayland'da bulunan 300 binden fazla Kamboçyalı göçmene, sürelerinin bitmesine 3 haftadan az bir süre kalmasına rağmen yeni vize verilmedi. Bu durum geçen yıl ülkedeki toplu göçmen ihracını akıllara getirdi.

Tayland Çalışma Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, ülkede bulunan 520 bin Kamboçyalı göçmenden yaklaşık 98 bininin resmi belgeleri onaylandı. Evrakları onay aşamasında olan 107 bin göçmenin vizelerinin ise gelecek yıl Mart ayına kadar uzatılacağı bildirildi. Toplam 314 bin Kamboçyalı göçmen hakkında da 'pasaportları olmadığı' gerekçesiyle hiçbir resmi işlem başlatılmadığı duyuruldu.

Ülkede 2014 yılı ortasında 740 bin kişinin toplu kayıt affında, başvurusu açıklanmayan 200 bin kişi sınır dışı edilmişti.

Göçmen hakları savunucusu Andy Hall ise yaşanan problemlerden dolayı hükümetin 'göçmen kayıt işlemi' sistemini eleştirdi. Hall, kayıt işlemlerindeki problemlerin kaosa ve karışıklıklara neden olduğunu ifade etti. Geçen yıl 200 bin göçmenin evrak işlemlerinin maliyetinin 5 milyon doları bulduğunu söyleyen Hall, bu sene maliyetlerin daha da yükselebileceği uyarısını yaptı. Andy Hall, konu ile ilgili bakanlıklardaki yetkililere ise ulaşamadıklarını kaydetti.