Ulusal Tay Polisi, Tayland'da en az 20 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili, içinde Türk vatandaşının da bulunduğu şüpheli şahıslar hakkında kendilerine yardımcı olmak için ülkedeki Türk Büyükelçiliği'nden yardım istedi.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Ağustos ayında Erawan Tapınağı'na yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 20'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı. Ulusal Tay Polisi Dışişleri Bakanlığı'na, Ağustos ayında Erawan Tapınağı'na yapılan bombalı saldırının faili olduğundan şüphelenilen içinde Türk vatandaşlarının da bulunduğu şahısların kimlik tespitine Türk Büyelçiliği'nin yardımcı olması için başvuruda bulundu. Ulusal Polis Sözcüsü Prawut Thavornsiri yaptığı açıklamada, patlatılan bombayla ilişkili olmasından şüphelenilen Abudureheman Abdusataer, Emrah Davutoğlu ve eşi Wanna Suansan'ın kimliklerinin doğrulanması konusunda Tayland Türk Büyükelçisi Osman Bülent Tulun'u davet etmeyi planladıklarını belirtti.

Öte yandan Anti-Kara Para Aklama Ofisi, şüphelilerle para transferi yapan kişilerin tespit edilmesi için yaptıkları çalışmalara devam ettiklerini açıkladı.