Tayland'da dün akşam düzenlenen bombalı saldırıda ölü sayısı 20'ye yükseldi. Saldırıda 125 kişi de yaralandı.

Tayland Başbakanı Prayut Chan-o-cha kabine üyelerini bu sabah acil toplantıya çağırdı. Ölenlerin çoğunluğunun turist olduğunu hatırlatan Savunma Bakanı Prawit Wongsuwan turizm ve ekonomiye zarar vermek için saldırıda özellikle yabancıların hedef alındığına dikkat çekti.

Başbakan Prayut Chan-o-cha ise Tayland tarihinin en kanlı saldırısını yaşadıklarını belirterek, "Daha önce de küçük bombalar patlatılıp gürültü çıkarılmıştı ama şimdi masum insanlar hedef alındı. Ekonomimizi ve turizm sektörünü batırmak istiyorlar." dedi. Tayland lideri, saldırıyla ilgili bazı şüphelilerin belirlendiğini fakat çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bu arada ABD ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülke, Tayland'daki vatandaşlarını benzer bir saldırıya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

TÜRK TAY-BOKSÇULARIN DURUMU İYİ

Öte yandan Tay-boks turnuvası için Bangkok'ta bulunan Türk sporcuların durumları iyi. Cihan Haber Ajansı'nın ulaştığı sporcular, saldırıdan etkilenmediklerini ve bugün maça çıkacaklarını ifade etti.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI, BİRÇOK OKUL TATİL EDİLDİ

Saldırının düzenlendiği bölgede temizlik çalışmaları için hazırlıklar başladı. Caddenin bugün trafiğe açılması bekleniyor. Bangkok'ta güvenlik gerekçesi ile 400'e yakın okul tatil edildi. Hava, kara ve deniz trafiğinde ise önemli bir aksama beklenmiyor.