Tayland'ın başkenti Phnom Penh'de Tayvan'a gönderilmek üzere olan 3 milyon dolar değerindeki 55 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Milli Polis Teşkilatı'nın edindiği bir ihbarı değerlendiren ekipler, 3 aylık fiziki takibin sonunda 55 kilogram eroinin ham maddesi geçirildi. Başkentteki bir eve yapılan operasyonda, 2 Çinli kimyager ve eroin üretim uzmanı, 1 Kamboçya vatandaşı yakalandı. Polis sorgusunda zanlılar, 55 kiloluk ham madde ile yüz kilo civarında uyuşturucu yaparak Tayvan'a ve Phnom Penh'deki gece kulüplerine dağıtılacaklarını itiraf etti. Piyasa değeri yaklaşık 3 milyon dolar olan uyuşturucunun "Altın Üçgen" ismi verilen Laos, Tayland ve Burma ülkelerinden getirildiği belirtildi.

Milli Emniyet Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Genel Sekreteri Meas Vyrith, operasyonda Kamboçya tarihindeki en yüksek miktardaki uyuşturucunun ele geçirildiğini söyledi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şahsın soruşturmasının devam ettiği ifade edildi. Çetenin soruşturmalar çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışı bağlantılarının araştırılmasının devam edileceği kaydedildi.