Tayland'ın başkenti Bangkok'ta 20 kişinin öldüğü bombalı saldırının şüphelilerinden 'Adem Karadağ', gözaltı süresinin uzatılması için bugün mahkemeye çıkarıldı.

Üzerinden sahte Türk pasaportu çıkan ve adının Adem Karadağ olduğu öne sürülen şahıs ile Çin vatandaşı olduğu belirtilen Yusufu Mieraili'nin, saldırının baş şüphelisi oldukları iddia edilmişti. Fakat polis henüz bunu doğrulayacak kanıtlara ulaşamadıklarını açıkladı.

Tayland makamları, her iki şüphelinin yabancı olduklarını belirtiyor fakat hangi ülkenin vatandaşları olduklarının netleşmediğini ifade ediyor. Yakalanan şahıslar şu anda sadece 'yasadışı patlayıcı bulundurmakla' suçlanıyor.

PATLAMAYLA İLGİLİ 10 KİŞİ ŞÜPHELİ

Tayland polisi, patlamayla ilgili Emrah D. adlı bir Türk vatandaşının da arandığını açıklamıştı. Daha çok Çinli turistlerin ziyaret ettiği tapınağa düzenlenen saldırının, Tayland hükümetinin 100'den fazla Çin vatandaşı Uyguru Çin'e zorla teslim etmesine bir misilleme olarak düzenlenmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

Bu arada Tayland polisi, 'Adem Karadağ' ile aynı apartman dairesinde kalan bir şüphelinin daha arandığını açıkladı. Şüphelinin hangi ülkenin vatandaşı olduğu açıklanmadı.