Tayland’ın güneyindeki Songla şehrinde polis, 111 Rohingya Müslümanını ormanda terk edilmiş bir şekilde buldu. Tayland polisi Myanmar'dan kaçan ve Bangladeş'te yaşamak zorunda bırakılan Rohingyalı Müslümanlardan oluşan 111 kişinin insan tacirleri tarafından ormanda bırakıldığını kaydetti.

Polisin yaptığı soruşturmaya göre, Rohingyalı Müslümanları Taylan'da getiren insan tacirleri ortadan kaybolurken göçmenlerin ormanda ne yapacağını bilmeden kaldığı ifade edildi.

Rohingya Müslümanları, Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşayan ve mülteci olarak da Malezya ve Bangladeş'te görülen Müslüman topluluğu olarak biliniyor. Myanmar’da gördükleri eziyet ve Budist halkının 'etnik temizlik' saldırılarına maruz kaldıkları için Bangladeş’e sığınan bu göçmenleri Birleşmiş Milletler (BM) dünyada en çok eziyet gören topluluk olarak nitelendiriyor .

Geçtiğimiz haftalarda Tayland’da bulunan toplu mezar sonrası yeni bir göçmen krizi ile karşı karşıya kalan ülkede, Başbakan Prayuth Chan-ocha, komşuları Malezya ve Mayanmarlı mevkidaşlarını insan kaçakçılığı krizini çözmek için üçlü zirveye çağırmıştı.