Koza İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskını, Tayvan basınında geniş yer buldu. Seçim öncesi medyaya baskın yapılmasının halkı endişelendirdiğine dikkat çekilen haberlerde, hükümetin muhalif medyayı susturmak için böyle bir yola başvurduğu belirtildi. Haberlerde ayrıca, baskınla birlikte Türk demokrasisinin büyük yara aldığı kaydedildi.

Tayvan basını, Koza İpek medyasına yapılan polis baskınıyla Bugün ve Kanaltürk televizyonlarına uygulanan karartmaya geniş yer ayırdı. Devlet kanalı PTS, gezi olayları ve Zaman Gazetesi'ne yapılan operasyonla ilgili yaptığı animasyonlarla Türkiye'de duyulan Next Media, adanın en önde gelen haber kanallarından UDN gibi medya kuruluşları baskını ana haber bültenlerinde yayınladı.

PTS: SEÇİM ÖNECESİ ENDİŞE VEREN GELİŞME

Devlet kanalı PTS haberi ''Türk polisinden medyaya baskın: Seçim öncesi endişe veren gelişme'' başlığıyla verdi. Haberde, Koza İpek Medya Grubu'na yapılan baskında, 500'den fazla medya mensubu, siyasetçi ve vatandaşın destek için geldiği, polisin ise vatandaşlara göz yaşartıcı gaz sıktığı belirtildi. Haberde ayrıca, Türk halkının baskın gününü, 'utanç günü' şeklinde dillendirdiği ifade edildi.

Next Media'nın gazetesi Apple Daily de yaptığı haberde, baskının seçim öncesi yapılmasına dikkat çekti. Haberde iktidarın önceki seçimde aldığı kötü sonucun tekrarlanmaması için bütün muhalif sesleri susturmaya çalıştığı vurgulandı.

UDN: TÜRK DEMOKRASİSİ BÜYÜK YARA ALDI

Adanın en önde gelen haber kuruluşlarından UDN televizyonu ise baskına ana haber bülteninde geniş yer verdi. Haberde kayyum atanmasının gerekçesi ön plana çıkarıldı.

İpek Medya Grubu'na kayyum atanma sebebinin "kusursuz işleyiş" olmasına vurgu yapılan haberde ''Uzun zamandır ülke içinde meydana gelen hukuksuz işler artış göstermişken, Türkiye böyle bir sebeple bir medya kuruluşuna mudahale ederek demokrasisini yoldan çıkardı.'' ifadeleri kullanıldı.