Tayvan'da dün akşam saatlerinde sağnak yağış şeklinde etkisini göstermeye başlayan Dujuan Tayfunu, bugün yerel saatle 14.00 sularında etkisini iyice artırdı.

Bu yılın en şiddetli iki tayfunundan biri olarak gösterilen Dujian Tayfunu, adada hayatı adeta felç etti. Ülkede genel tatil ilan edilirken, bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Tayvan Merkez Hava Bürosu'dan yapılan açıklamada, Tayvan'ın kuzeydoğu kıyı şeridinden giriş yapan tayfunun hızının yer yer saatte 220 kilometre hıza kadar çıktığı belirtildi. Özellikle Hualien ve Yilan şehirlerinde şiddetli yağış ve rüzgar yüzünden ciddi maddi hasar meydana geldiği ifade ediliyor.

Öte yandan, tayfundan en çok etkilenen şehirlerin başında başkent Taipei geldi. Başkentte genel tatilin öğleden sonra ilan edilmesinden dolayı birçok kişi iş yerlerinde mahsur kaldı. İlerleyen saatlerde metro seferlerinin de iptal edilmesinden dolayı vatandaşlar zor anlar yaşadı. Birçok vatandaş, metro istasyonlarında mahsur kaldı.

Tayfun nedeniyle ülke genelinde hızlı tren ve birçok şehirlerarası otobüs seferi de iptal edildi. Henüz mal ve can kaybıyla ilgili bir açıklama yapılmazken vatandaşlardan zorunlu kalmadıkları sürece dışarı çıkılmaması istendi.