Tayvan’ın ikinci büyük şehri Kaohsiung’da bir hapishanede 6 mahkum isyan çıkartarak 2 gardiyanı esir aldı. Toplam 14 saat süren ikna çabaları ise 6 mahkumun intihar etmesiyle sona erdi.

Olay yerel saatle dün gece 23:40 sularında meydana geldi. Aralarında Tayvan’ın ünlü mafya liderlerinden birinin de bulunduğu mahkumlar, önce baş gardiyan dahil toplam 6 gardiyanı rehin aldı. Mahkumlar daha sonra kaçmak için araç ve para talep etti. Uzun süren uğraşlar sonucunda baş gardiyanın ikna çabaları sonuç verdi ve mahkumlar 4 gardiyanı serbest bırakmayı kabul etti.

Pazarlıklar sabah saat 5 sularına kadar sürdü. Pazarlıkların sonuç vermeyeceğini anlayınca mahkumlardan 4'ü yargıdaki adaletsizlikleri ve hapishane şartlarındaki olumsuzluklara dikkat çekmek istediklerini ifade etti ve kendilerini vurarak intihar etti. Diğer iki mahkum ise 2 saat sonra uğradıkları haksızlıkları dile getirerek 5 maddelik bir bildiri yazıp intihar etti.

Mahkumlar, 5 maddelik bildiride yolsuzluk nedeniyle hapse giren Tayvan eski Cumhurbaşkanı Chen Shui Bian’in sağlık problemlerinden dolayı geçtiğimiz günlerde tahliye edilmesine de değindi. Chen’den çok daha ağır durumdaki hastaların başvurularının geri çevrildiğine dikkat çeken mahkumlar, ünlü isimlere ise ayrıcalık tanındığını ve çifte standart uygulandığını ifade etti.