TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kosova ziyareti çerçevesinde Prizren’de Türk STK temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Kosovalı Türklerin birlik içinde olması gereğine vurgu yaptı.
Kosova Cumhurbaşkanlığı Devir Teslim Töreni’ne katıldığı Priştine’den Prizren’e geçen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kosovalı Türk sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.
Türk nüfusunun önemli bir bölümünün yaşadığı Prizren’de Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde tertiplenen buluşmaya, TBMM Başkanının beraberindeki milletvekillerinden oluşan heyet, Türkiye Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Mamuşa Belediyesi Başkanı ve Kosova Türk Adalet Partisi Genel Başkanı Arif Bütüç ve çok sayıda Türk STK temsilcisi katıldı.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kosovalı Türklerden birlik içinde olmalarını talep etti. Salonda gördüğü tablodan son derece memnun olduğunu kaydeden Kahraman, birlik ve beraberliğin, ayakta kalmanın en önemli unsuru olduğuna işaret etti. Toplantıya katılan Türk STK temsilcileri de derneklerinin çalışmaları hakkında bilgi vererek, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kosova’ya sağladığı desteklerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.
Toplantı hediye takdimleriyle sona erdi.