Teksas'ın başkenti Austin'de düzenlenen Türk festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Raindrop Türk Kültür Merkezi tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen ve Amerikan toplumunun her kesiminden insanların yer aldığı şenliğe yaklaşık 3 bin 500 kişi katıldı.

Uzun bir dönem Federal Meclis'te Texas milletvekilliği Pete Gallego, "Buradaki Türkler oldukça vatansever. Vatanlarıyla güçlü bağları var. Demokrasiye de gerçekten yürekten bağlılar." diye konuştu.

Festivalin kendisine birkaç yıl önce gittiği Türkiye gezisini hatırlattığını belirten Gallego, "Eşimle Latino kültürüyle Türk kültürünün ortak özelliklerini keşfediyoruz. Ayrıca oğlum Nicolas'ın burada farklı lezzetleri tatması ve müzikleri dinlemesi onun için değişik bir tecrübe oldu." diye konuştu.

Texas Milletvekili Cesar Blanco da şunları söyledi:

"Amerika'daki Türk toplumu çok aktif, ülkemize pozitif katkı yapıyor. Tanıdığım üyeleriniz çok sıcakkanlı, samimi insanlar, defalarca bir araya gelip önceliklerimizi konuştuk. Türk toplumu büyük Amerikan milletinin bir parçası ve birçok kurumunuzla etkin bir durumdasınız. Sadece kültürel veya yardım faaliyetleriyle değil, oluşan politikalara ve kararlara katkılarınızla da varlığınızı hissettiriyorsunuz."

Festivalde sunulan Türk döneri, ev yapımı Türk baklavası, şöbiyet, gönüllülerin hazırlamış olduğu gözleme, mantı, içli köfte, lahmacun ve pide Amerikalıların beğenisini kazandı.

Şenlikte farklı grupların sunduğu değişik yörelere ait folklor gösterileri ve sanatçıların canlı müzik performansı, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Uygulamalı Hat ve Ebru sanatı, davetlilerin büyük ilgisini çekti.

6 eyalette 17 şubesi bulunan Raindrop Türk Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Okumuş, festivale gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirtirerek “Bu tarz Türkiye’yi dünyaya tanıtan, milletler ve ülkeler arasında dostluk bağı oluşturan kültür festivallerini her şehirde düzenliyoruz. Başkent Austin'de düzenlenen bu festival için de gönüllüler, bilhassa hanımlar haftalar öncesinden hazırlıklar yaptı. Hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.