İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Daily Telegraph, IŞİD’e katılmak amacıyla Irak ve Suriye’ye giden 60’tan fazla İngiliz vatandaşının savaş bölgesinde öldüğünü yazdı.

Gazete, toplamda yaklaşık 700 İngiliz vatandaşının, IŞİD gibi radikal terör örgütlerine katılmak amacıyla, 2012 yılından bu yana Suriye ve Irak’a gittiğini ve bu sayıda özellikle son bir yıl içinde iki katı bir artış olduğunu yazdı. Telegraph, açıklanan sayının 10’da birinin ise bölgedeki çatışmalar sırasında ya da bombalı intihar saldırılarında öldüğünü belirtti. İngiltere hükümeti tarafından da doğrulanan sayılara göre, 60’tan fazla İngiliz vatandaşı, savaş bölgesinde öldü. Ölen vatandaşların kimliklerinin ise sosyal medya aracılığıyla tespit edildiği öğrenildi.

İngiliz gazete ayrıca, IŞİD’e katılmak için ülkeyi terk eden İngiliz vatandaşlarının 43’ünün de kadın olduğuna dikkat çekti. İngiliz Emniyet Teşkilatı Scotland Yard’ın açıklamasına yer verilen haberde, son 12 ay içerisinde neredeyse her hafta bir kadıla ilgili kayıp ihbarı teşkilata yapılıyor.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre, çatışmaların başladığı 2012 yılından beri IŞİD’e katılmak için yaklaşık 700 İngiliz vatandaşının Suriye ve Irak’a gittiği tahmin ediliyor. Suriye’deki çatışmalarda Ekim 2013 yılında hayatını kaybettiği tespit edilen ilk İngiliz vatandaşının 21 yaşındaki İbrahim El Mazwagi olduğu bildirilmişti. Son olarak da geçen ay bombalı intihar saldırısı düzenleyen 17 yaşındaki Talha Asmal ise bölgede ölen en genç İngiliz vatandaşı olarak kayıtlara geçmişti.