Almanya'da camilere yönelik saldırılara bir yenisi daha eklendi. Stuttgart yakınlarındaki Welzheim şehrinde Bilal-i Habeşi Camii duvarlarına Cuma akşamı teravih namazı esnasında kırmızı ve siyah renkli sprey boyalarla gamalı haç ve çeşitli Nazi sembolleri çizildi. Caminin karşısında oturan bir Türk çocuk durumu fark edip bağırınca, saldırganlar koşarak olay yerinden uzaklaştı.

Cami yönetiminden Yasin Çakıcı, "Olay esnasında biz camide teravih namazı kılıyorduk ve saldırıyı hiç fark edemedik. Namaz esnasında boya kokusu almaya başladım, fakat saldırı olabileceği hiç aklıma gelmedi. Komşu çocuğunun bağırması üzerine saldırıdan haberdar olduk. Saldırganlar fark edilince koşarak olay yerinden kaçmaya başlamışlar." dedi.

Polis en az üç kişi oldukları tahmin edilen saldırganların peşine düştü.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI OLAYIN AYDINLATILMASINI İSTİYOR

Dün camide Türk sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve emniyet yetkililerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Sivil toplum kuruluşları temsilcileri saldırının faillerinin bir an önce yakalanmasını istedi.

Konuya ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Almanya Türk Toplumu (TGD) Eşbaşkanı ve Baden Württemberg Teşkilatı (TGBW) Başkanı Gökay Sofuoğlu Baden Württemberg’de birkaç aşırı sağcının huzuru bozamayacağına işaret etti.

Sofuoğlu, Eyalet İçişleri Bakanı Rheinhold Gall’in ‘vatandaşları aşırı sağa karşı dik durma’ samimi çağrısının yanında aşırı sağ ile politika ve polisiye tedbirlerle mücadelenin artırılması çağrısında bulundu.