Doğu Afrika ülkesi Kenya'da geçen hafta El Şebab terör örgütünün Garissa Üniversitesi'ne gerçekleştirdiği ve 148 kişinin öldüğü saldırı sonrası yerli yabancı turistler, ülkenin sahil kesiminde çok sayıda otelde rezervasyonlarını iptal etti. Otelcilerin dört gözle bekledikleri 'Easter' (Paskalya) tatili de saldırıdan olumsuz etkilendi.

Garissa saldırısı, Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta ve Turizm Bakanı'nın ülke ekonomisini canladırmak için yaptıkları planlara engel oldu.

El Şebab'ın peş peşe saldırıları sonucu başta İngiltere, ABD ve Avustralya gibi ülkeler vatandaşlarını Kenya'dan çıkarmıştı. Ayrıca ABD ve İngiltere gibi bazı ülkeler turizm ajanslarına uyarıda bulunarak sigorta ödemeyeceklerini belirtmişti.

Kenya Sahil Turizm Derneği Başkanı Muhammed Hersi, Kenya turizminin çok büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Hersi, "Özellikle kıyı kesimlerde turizm endüstrisinin durumu hiç iyi değil. Garissa bölgesinde son terör saldırısı bizi olumsuz yönde etkiledi. Çok sayıda genç insanımızı kaybettik." diye konuştu. Kenya Sahil Turizm Derneği Başkanı, çok sayıda otelin ayakta kalabilmek için bazı çalışanlarına eksik maaş verdiğini, bazılarını işten çıkardığını ve bazılarını da ücretsiz izne çıkardığını açıkladı.

Kenya'da turizm endüstrisi 2013'te de El Şebab'ın saldırdığı Westgate alışveriş merkezinde 67 kişinin ölmesi sonrası düşüşe geçmişti. El Kaide bağlantılı El-Şebab terör örgütünün son iki yıldır ülkede gerçekleştirdiği saldırılarda 400'den fazla insan hayatını kaybetti.