Alman hükümeti, terör kamplarına katılmak için yabancı ülkelere seyahat etmeyi planlayan ve teröre az da olsa yardım eden kişilere ağır cezalar öngören yeni yasayı onaylayarak kabul etti.

Federal İçişleri Bakanlığı’nın işbirliğiyle Federal Adalet Bakanlığı tarafından terörle mücadele kapsamında hazırlanan yasa tasarısına göre, “Herhangi bir terör eylemi amacı güden, bunu planlayan ve hazırlığı içinde olan ve az miktarda dahi olsa bir terör örgütüne bağış yapan kişilerin yurtdışına yaptıkları seyahatler ve seyahat teşebbüsleri ceza kapsamına alınacak.”
İlgili yasanın terör örgütü üyeliğinden dolayı Alman kimlik kartlarının iptali uygulamasını tamamladığı ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Federal Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD), “Hangi ülke olursa olsun terör kamplarına katılmak isteyen kişiler cezalandırılacaklar. Radikal kişilerin bu kamplarda daha da radikalleşmelerini engellemek zorundayız.” dedi.

Alman hükümeti terör örgütü IŞİD’e katılımları engellemek ve bunun için de Türkiye’ye seyahatleri önlemek için yeni kanun tasarısını kabul etti. Almanya’dan yaklaşık 600 kişinin Irak ve Suriye’deki terör kamplarına katılımlarının tespit edilmesi ilgili tasarının oluşmasına neden teşkil ettiğinin altı çizildi. Yeni yasa, eski uygulamadaki “terör örgütlerine yüklü miktarda mali yardım suç kapsamına alınmaktadır” maddesini de “cüz’i miktar dahi olsa bir terör örgütüne mali yardımda bulunmak suçtur” olarak değiştirdi.

Yine yeni terör yasasına göre, terör örgütleri ve ülkeler arasında ayırım yapılmadan PKK gibi terör örgütleri listesinde bulunan suç örgütlerinde yer alan kişilere de aynı cezai işlem uygulanacak.