Terör örgütü IŞİD’in 10 yaşındaki bir çocuğa Rus istihbaratından iki kişiyi öldürttüğü iddia edilen görüntüler internette yer aldı.

Görüntülerde çocuğun sorgunun ardından elleri bağlı kişilerin başına silah dayadığı görülüyor, ancak öldürüp öldürmediği anlaşılmıyor.

İnternette yer alan görüntülerde Rusça konuşan bir kişi 30 yaşında olduğunu, isminin Sergey Aşimov olduğunu ifade ediyor. Diğer şahıs ise Kazakistan’dan 38 yaşında Canbulat Mamayev olduğunu söylüyor. İkisi de görüntülerde istihbarat için Suriye’de bulunduklarını açıklıyor. İddialara göre iki kişi IŞİD’de bulunan Rusça konuşan elemanları tespit etmeye çalışıyordu.

Rusya’nın Şam Büyükelçiliği sözcüsü Oleg Samoçhin, videoda yer alan şahısların Rusya vatandaşı ya da Rusya istihbarat servisi elemanı oldukları yönünde ellerinde bilgi olmadığını söyledi.

Sputnik’e konuşan Rusya iç istihbaratı Federal Güvenlik Servisi (FSB) öldürüldüğü iddia edilen şahıslarla ilgili bilgilerinin olmadığını belirtti.

Ancak FSB daha önce yaptığı açıklamalarda Rusya’nın Kafkasya bölgesi başta olmak üzere bir çok militanın IŞİD’e katıldığı uyarısında bulunmuştu. Rusya istihbaratına göre bölgede savaşan IŞİD militanları evlerine döndüğünde bölgenin güvenliği açısından ciddi sorunlara neden olabilecek. Yetkililer, Rusya’dan en az 1000 kişinin IŞİD’e katıldığını tahmin ediyor.