ABD'nin Texas eyaletinde Pazar günü gerçekleşen silahlı saldırıyı IŞİD üstlendi. Texas'ın Dallas şehrinde 'Muhammed Peygamber' karikatür yarışmasının yapıldığı binanın dışında iki saldırgan güvenlik görevlisini yaralamış, polislin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada öldürülmüştü.

IŞİD'in propaganda amaçlı kullandığı El Beyan radyosu, saldırıyı örgüte bağlı 2 militanın düzenlediğini duyurdu. Radyodan yapılan açıklamada IŞİD, "Amerika, halifeliğin askerlerinden daha feci, daha çok acı görecek." şeklinde tehditte bulundu. Texas saldırısı, IŞİD'in terör örgütünün ABD topraklarında gerçekleştirdiği ilk saldırı olarak da kayıtlara geçti.

Teksas polisi ve FBI tarafından dün yapılan açıklamalarda saldırganların iki kişi olduğu, vücut zırhı giydiği ve saldırı silahlarıyla baskını gerçekleştirmeye çalıştığı belirtilmişti. Polis, saldırganlardan Elton Simpson'ın, IŞİD sempatizanı olduğunu açıklamıştı. Simpson'ın 2006'dan bu yana FBI'ın takibinde olduğu, 2010'da da cihat amacıyla Somali'ye gitmeye çalıştığı ortaya çıkmıştı. Diğer saldırganın ise Simpson'ın ev arkadaşı Nadir Sufi olarak açıklanmıştı.

Yarışmayı düzenleyen Amerikan Özgürlük Koruma İnisiyatifi (American Freedom Defense Initiative), İslam karşıtı eylemleri ile tanınıyor.