Alman demir çelik endüstrisinin en büyük şirketi olan “ThyssenKrupp Steel Europe” (TKSE) 125’inci kuruluş yılında yeniden sandık başına gidiyor. Duisburg Yerel Mahkemesi ve Düsseldorf Eyalet Mahkemesi, TKSE’nin geçen yıl mart ayında yapılan işyeri temsilciliği seçimlerinin tekrarlanmasına karar vermişti.

Şirketin Duisburg’daki tesislerinde yaklaşık 13 bin kişi çalışıyor. TKSE’de beş listenin katılacağı sendika seçimleri 27 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında tekrarlanacak ve 39 kişiden oluşan yeni işyeri temsilcileri seçilecek.

Ruhr havzasının dünya genelindeki demir, çelik ve kömür yataklarının da merkezi olduğunu hatırlatan TKSE İşçi Temsilcisi Medet Sevimli, bugün çoğu kapalı olmasına rağmen bu merkezlerin sendikal mücadele çok önemli roller üstlendiğine dikkat çekiyor. “Birçok kazanım bu maden ocakları sayesinde elde edilmiştir.” diyen Sevimli devamında ise şunları söyledi: “Hoest, Krupp, Stahlwerk, Heinrichhütte gibi çok önemli demir çelik işletmeleri 1980’lerde kapanmasına rağmen, verdiğimiz sendikal mücadele sayesinde Duisburg’daki işletmeleri en kötü dönemde dahi kapattırmadık. IG Metall sendikası olarak her toplu sözleşme döneminde kimsenin işten atılmayacağı garantisini aldık. Avantajlı konumda olmamızın temel nedeni ise sendikaya üye olmamızdan kaynaklanıyor.”