Time dergisinin her yıl düzenlediği “Dünyanın en etkili 100 ismi” listesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ikinci oldu. Dünya liderleri arasında oyların yüzde 6,9’unu alarak öne geçen Putin’i genel sıralamada Güney Koreli şarkıcı Lee Chae-rin yüzde 0,2 farkla geçmeyi başardı.

Tüme dergisinin en etkili 100 kişi anketi dün akşam itibari ile sona erdi. 1999 yılından bu yana derginin düzenlediği anket çalışmaları 13 Nisan’da resmen duyurulacak ve yayın kurulu da kendi seçimini 16 Nisan’da açıklayacak.

ABD Başkanı Barack Obama’nın 11’inci olduğu listede, Papa Francesko 10’uncu oldu. Yüzde 0,9 destek bulabilen Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ilk 20’ye giremedi.

Rus lider Putin, Kasım 2014’de Forbes dergisinin düzenlediği dünyanın en etkili lideri seçilmişti.

Time okuyucularının ilk 10’da 6 şarkıcı ismi belirlemesi dikkat çekerken, Lady Gaga, Rihanna ve Taylor Swift ilk 10’a girmeyi başardı.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Kırım’ı Rusya’ya bağlaması ve Ukrayna’nın doğu bölgesinde ayrılıkçı gruplara verdiği destek listede yer almasını sağladı. Putin’in önce çıkmasında dünyanın önemli bir kısmını karşısına alarak Suriye lideri Beşşar Esed’e destek vermesi de etkili oldu.