Belçika Time To Help (Yardım Zamanı) derneği gönüllüleri, yaklaşık 10 bin kilometre uzaklıkta Kırgızistan'ın Kızılkıya şehrinde yardıma muhtaç insanlara kurban eti dağıttı. Brüksel’den yola çıkan gönüllüler İstanbul, Bişkek ve ardından Oş şehrinden Kızılkıya’ya hareket etti.

Kızılkıya Sebat Türk Koleji bahçesinde kesilen kurbanlar yetimhanelere, yaşlılara, gazilere ve kimsesizler yurduna dağıtıldı. Yaklaşık 30 saatte yardım bölgesine ulaşan gönüllüler dağıtım esnasında duygu dolu anlar yaşadı.

Kızılkıya Sebat Türk okulları öğrencileri ile birlikte kurban eti dağıtan gönüllüler bedeninin alt kısmı tamamen engelli olan 96 yaşındaki Torokul Mamatov isimli Kırgız vatandaşı ziyaret ederek kendisine kurban eti verdi. Mamatov, çok duygulandığını çok mutlu olduğunu ve yardım yapan herkese dua edeceğini söyledi.

Kurban dağıtımı esnasında 74 yaşındaki kimsesiz Kırgız vatandaş Asanov Haydarali ile yolda sırtında yük ile karşılaşan Time To Help Belçika gönüllüleri evine kadar yükü taşıyarak yardım etti.

“KURBAN BAYRAMI İNSANLARA ULAŞMAK İÇİN BİR FIRSAT”

Belçika'da matbaa işleten gönüllü Esen Özdemir, Kurban Bayramı'nda Kırgızistan’a yardım dağıtmaya gelmek için ailesini geride bıraktığını söyledi. Özdemir, yardıma muhtaç insanların yanında olmanın mutluluk verdiğini dile getirdi. Kurban bayramının insanlara ulaşmak için bir vesile olduğunu aktardı.

Belçika’nın Aalst şehrinde ikamet eden gönüllü Hakan Kuru ise Kırgızistan’a vekalet kurbanları teslim etmek için geldiğini söyledi. Kuru, bu sene Belçika’da kurban bağışı topladığını ve Kırgızistan’da kurban etlerini bire bir yardıma muhtaç olan insanlara ulaştırdığını ifade etti.

“KIZILKIYA KIRGIZİSTAN’IN UNUTULMUŞ BÖLGESİ”

Belçika’da eğitimci olarak görev yapan Orhan Demir, vekaleten teslim edilen kurbanları Kırgızistan’a kadar ulaştırdıklarını ifade etti. Demir, “Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’ten 1200 kilometre daha güneyde olan bir yere geldik. Burada Türk okullarındaki arkadaşların tabiriyle son üç yıldır kurban bayramında buraya gelen ilk ekip Belçika ekibi olduğunu söylediler. Bu da gerçekten içimizi acıttı. Burası Kırgızistan’ın unutulmuş bölgesi. Time To Help aracılığıyla bizler geldik kurbanlarımız kestik ve gönül rahatlığıyla vazifemizi yerine getirerek Belçika’ya döneceğiz.” şeklinde konuştu.

Yedi yıldır Kırgızistan’da Türkçe öğretmeni ve yurt müdürü olarak çalışan Ömer Dilbaz, Belçika’dan gelen yardım severlere çok teşekkür ettiğini ve duacı olacağını söyledi.

Dilbaz, “Belçika’daki yardımseverler buradaki kardeşlerini unutmadıkları için ve kurban bağışlarıyla bizlerle beraber oldukları için bütün arkadaşlarım adına canı gönülden teşekkür ediyorum.” diye konuştu.