Avrupa'da yaşayan Türklerin kurduğu Time To Help-Yardım Zamanı Derneği, Gine'de Hidrosefali hastalarına yardım dağıttı. La Citadelle Türk Koleji ve Hidrosefali Çocuklarının Anneleri Derneği (Association des Mamans d'enfants Hydrocéphales ) işbirliğiyle dağıtılan yardımlar, başkent Konakri'nin 50 kilometre kuzeydoğusundaki Coyah’ta ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Hastalığın görüldüğü ailelerde aile reisinin uğursuzluk getireceği gerekçesiyle boşandığını belirten Time To Help yetkilileri, 317 Hidrosefalili çocuğun daha ameliyat olmak için sırada beklediğini dile getirdi.

Hidrosefali, çocukların beyninin karıncık ve boşluklarında normalin üzerinde su birikmesi sonucu kafanın gereğinden fazla büyüdüğü bir hastalık. Hastalık, çocukların zihinsel engelli olmasına da sebep olabilmekte.

2006 yılında kurulan Time To Help-Yardım Zamanı Derneği, Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Hollanda ve İsviçre gibi Avrupa ülkelerinde faaliyet göstermekte. Kamu yararına çalışan ve kâr amacı gütmeyen dernek, dünyanın diğer ülkelerinde fakirlik, cehalet, hastalık ve açlıkla mücadele için projeler ortaya koymak ve felaket durumlarında ulaşabildiği bölgelere yardım götürmek amacıyla kuruldu.