Kimse Yok mu Derneği'nin Avrupa’daki partner kuruluşlarından Time To Help (Yardım Zamanı) Kurban Bayramı'nda muhtaçlara kurban eti ulaştırılması için hazırlıkları sürdürüyor.

Time To Help Hollanda Koordinatörü Ömer Tozkoparan, Ramazan ayında yapılan bağışları ihtiyaç sahiplerine yerinde ulaştırdıklarını belirterek, Kurban Bayramı'nda da aynı hassasiyeti göstereceklerini söyledi. Tozkoparan "Ağırlıklı olarak Afrika başta olmak üzere, Uzakdoğu ülkeleri, Moğolistan ve diğer fakir ülkelerde kurban yardımlarımız sürecek. Bu yoğun çalışmamızı alt birimlerimiz ile koordineli bir şekilde sürdürüyoruz. Tespit ettiğimiz ülkelerde kurbanlık hayvanların seçimi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor." dedi.

"HER YIL ARTAN İLGİ BİZİ MEMNUN EDİYOR"

Hollandalı Türklerin derneğe ilgisinin arttığını belirten Tozkoparan, şunları söyledi: "Daha fazla insan yardım için bizi tercih ediyorlar. Allah'a hamdolsun geçen yıl 20'ye yakın ülkede kurban kesimini başarı ile gerçekleştirdik. Binlerce fakir aileye bu vesile ile kurban eti ulaştırma durumumuz oldu. Geçtiğimiz Ramazan ayında daha çok insana gıda paketi ve ramazan yardımında bulunduk. Bu yıl ise hedefimiz binlerce insana kurbanlıkları yerinde ulaştırmak. Avrupa'daki insanlarımız kurban etleri için fakir insanları bulmakta zorlanıyorlar. Bizler de onların yardımlarının en titiz ve itinalı bir şekilde fakir insanlara ulaştırılması konusunda yardımcı oluyoruz."

GIDA BANKALARINA HELAL ET GÖNDERİLECEK

Hollanda'daki Suriyeli mülteciler için iftar yemekleri organize ettiklerini ve gıda bankaları (voedselbank) ile ortak çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ömer Tozkoparan, "Gıda bankalarından yardım alan Müslüman kökenli mülteciler helal et bulma konularında sıkıntı çektiklerini biliyoruz. Bu açıdan bu yıl da Kurban Bayramı'nda gıda bankaları ile temaslarımız olacak. Bu tür sosyal katılımlar Hollandalıların da dikkatini çekiyor. Bizlere daha çok teveccüh ediyorlar." şeklinde konuştu.