Her yıl tüm Afrika ülkelerinde binlerce ihtiyaç sahibinin Ramazan sevinci yaşamasına vesile olan Time To Help Hollanda, bu yıl aynı faaliyeti Senegal'de gerçekleştirecek.

Time To Help Hollanda yetkilisi Ömer Tozkoparan, insani yardım kapsamında Afrika'nın en fakir ülkelerinden biri olan Senegal'de iftar vereceklerini, ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolisi dağıtacaklarını ve çocuklara bayramlık hediye edeceklerini söyledi.

Tozkoparan, "Hollanda'dan 11 kişilik bir ekiple Time To Help Hollanda olarak Senegal'e gidiyoruz. Programımız gündüzleri gıda dağıtımı şeklinde olacak. Yetimhanelere gideceğiz. Camilerde okullarda ve insanların toplu olduğu yerlerde, orada ki yerel yetkililer ile birlikte gıda dağıtımlarını yağacağız. Akşamları da iftar çadırları kuracağız. İftar çadırlarında insanlara iftar ikramlarımız olacak." diye konuştu.

Ramazan'ın kardeşlik, paylaşma, bolluk ve bereket ayı olması sebebiyle ihtiyaç sahiplerine yardımcı olacaklarını söyleyen Tozkoparan, "Avrupa'da çeşitli imkânlar içerisinde yaşıyoruz. İnsanlarımızın bu imkanlarını paylaşma duygusunu Afrika'ya götürelim arzu ettik. Senegal, Afrika'nın fakir ülkelerinden bir tanesi. 11 Time To Help gönüllümüz ile ekip olarak götürmeyi uygun gördük. Orada ki bizim yerel partner derneğimiz ile görüştük. Onlarla birlikte böyle bir çalışmaya girdik. Kendileri bizi bekliyorlar. Önceden gıda malzemelerinin alınması için, daha doğrusu iftarlıkların hazırlanması için paralarını göndermiştik. Şimdi bizatihi kendi ellerimizle muhtaç sahibi ailelere dağıtacağız. Bu kumanyalar bir aylık yetecek şekilde 20'şer kiloluk paketler halinde hazırlandı. İçerisinde tüm temel gıda malzemeleri olacak. Bu şekilde binlerce aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Daha doğrusu Senegalli fakir insanlara umut olmaya çalışacağız." dedi.

Time To Help Hollanda gönüllüsü olarak Afrika ülkelerinden Senegal'e giden Hollandalı Türkler, Ramazan ayında fakir insanları mutlu etmek için orada olacaklarını bu yüzden çok mutlu olduklarını ifade ettiler.