Time to Help derneği, Batı Afrika ülkesi Gine’de binlerce ihtiyaç sahibine giyim ve gıda yardımında bulundu. Yüzde doksanı Müslüman olan ülkeye Ramazan ayı boyunca gelen yardımlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Fakir ailelere ve yetimhanelere gelen yardımların dağıtımını, ülkede eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Kale (La Citadelle) Türk Koleji öğrencileri yaptı. Okulda ayrıca her akşam yüzlerce kişiye iftar verildi.

Öğrenciler ürünleri ev ev gezerek dağıttı. Öğrencilerin yaptığım dağıtımdan memnun kalan veliler çocuklarını organizasyona dahil ettiği için öğretmenlere teşekkür etti.

Time to Help ve Türk okulunun sürekli yardım getirdiğini dile getiren yerel halk ve cami imamları, kendilerini unutmadığı için Türk kardeşleri ve kuruluşlarına dua ettiklerini dile getirdi.

2006 yılında kurulan Time To Help - Yardım Zamanı Derneği, Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Hollanda ve İsviçre gibi Avrupa ülkelerinde faaliyet göstermekte. Kamu yararına çalışan ve kâr amacı gütmeyen dernek, dünyanın diğer ülkelerinde fakirlik, cehalet, hastalık ve açlıkla mücadele için projeler ortaya koymak ve felaket durumlarında ulaşabildiği bölgelere yardım götürmek amacıyla kuruldu.