İngiliz The Times gazetesi, Suriye ve Irak’ta IŞİD saflarında savaşan İngiliz militanların, ülkeye geri döndükten sonra kimyasal saldırı düzenleyebilecekleri iddiasında bulundu. Gazete, IŞİD’in kimyasal silah olarak kullandığı klor maddesinin İngiltere’de kolayca bulunabildiğine dikkat çekti.

Tikrit’te IŞİD tarafından yol kenarına yerleştirilen ve Iraklı askerler tarafından imha edilen bombaların bir kısmının klor içerdiği hatırlatılan haberde, “Bu durum, IŞİD militanlarının kimyasal bomba yapma tecrübelerini İngiltere’de kullanabileceklerine yönelik korkuları artırdı.” denildi.

Solunduğu takdirde klorun ölümcül olabildiği hatırlatılan haberde, alışveriş merkezi veya tren istasyonuna klor kullanılarak yapılacak bir kimyasal saldırının katliama neden olabileceği öne sürüldü.

İngiliz terörle mücadele polisinin ise ülkeye geri dönen IŞİD militanları tarafından yapılacak bu tarz bir saldırıya karşı alarma geçtiği kaydediliyor.

“İNGİLTERE’DE KLOR GAZI RAHATLIKLA ELDE EDİLEBİLİYOR”

Gazete ayrıca, İngiltere’de klor gazına çok kolaylıkla ulaşılabildiğine dikkat çekerek, herhangi bir kişinin 90 tona kadar klor gazı satın alabildiği bilgisine yer veriyor. Buzdolaplarının arkasındaki silindirin içindeki klor gazının bomba yapımında kullanıldığı hatırlatılan haberde, kimyasal saldırı uzmanı üst düzey bir askeri yetkilinin, “Çöplükteki eski buzdolaplarından bu parçaları toplayarak patlatabilirler.” açıklaması aktarılıyor.