Today’s Impact gazetesi sahibi Sebagen Henry Noboh, Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanması kararına tepki gösterdi. Nijerya merkezli yayın yapan gazetenin sahibi, halkın sesi olarak nitelediği medyanın susturulmasının delilik ve tiranlık ötesi bir şey olduğunu söyledi.

Basına el konularak susturulmasının Nijerya’da olmayacak bir şey olduğuna işaret eden Noboh, “Kesinlikle askeri yönetim zamanında bile olmaz. Bu o rejimin yapabileceğinden daha kötü bir şey. Bu İdi Amin’den daha kötü. Bu o tip rejimlerden daha berbat. Bu çizmeyi aşmak.”

“Türkiye’de gördüğümüz şey sadece hükümdarlık değil bu ondan da öte bir şey. Bu delilik.” diyen Sebagen Noboh şöyle konuştu:

“Çoğunluğun hükümet tarafında olmadığı bir yerde medyanın öldürülmesi insanların sesini kısmak gibi bir şey. Bu muhalefetten öte insanların sesinin kısılması. Bu gerçekten tiranlık ötesi.”

Bir gazete sahibi olarak bağımsız medyanın önemi ve anlamını bildiğini söyleyen Sebagen Henry Noboh, “Türkiye’de hükümetin özel teşebbüse ait bir basın kuruluşuna el koymasını sadece hayal edebilirim. Koza Holding’e Cumhurbaşkanı tarafından el konulması haddi aşmak.” diye konuştu.

Yasama, yürütme ve yargının tek elde toplanmasını hükümranlık olarak değerlendiren Noboh, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın medyanın kontrolünü ele alarak insanların sesini kıstığını söyledi. Medyayı kontrol etmeyi ‘modern hükümdarlık’ olarak değerlendiren Today’s Impact gazetesi sahibi, “Bu haddini çok aşmak biliyor musunuz!” diye konuştu.

Türkiye’de yaşananların hükümdarlığın çok ötesine geçtiğini vurgulayan gazeteci, yaşananların zamanlamasının manidar olduğunu aktardı. “Halkın sesi olmadığı zaman aklın sesi olması gereken gerçek sese el konuluyor.” diyen Noboh,” Hükümet halkın sesini bastırıp kıstığı zaman bu gerçekten çok ileri gitmek anlamına geliyor ve bu seçime 1 hafta kala oluyor.” şeklinde konuştu.