Aşırı sağcıların tehditleri ve mültecilerin kalacağı yurdun kundaklanmasıyla Almanya’nın gündemine oturan 2 bin 700 nüfuslu Tröglitz kasabası ilk etapta 12 mülteciye kucak açacak. Mayıs ayında 40 mülteciyi kabul etmeyi planlayan kasaba yönetimi, yurdun yanması nedeniyle sayının 12’ye düşürüldüğünü ve ilerleyen zaman dilimlerinde sayının tekrar 40’a yükseleceği bilgisini verdiler. İlk aşamada kabul edilecek mülteciler, vatandaşların kullanıma sunduğu evlerde misafir edilecek. Aşırı sağcıların tehditleri nedeniyle görevinden istifa eden Tröglitz Eski Belediye Başkanı Markus Nierth kendisine ait iki evin mültecilerin kalması için kullanıma vereceğini açıkladı.

Sachsen- Anhalt İçişleri Bakanlığı, birçok insanın evini mültecilere açmak için başvuruda bulunduğunu belirtti. Eyalet içişleri bakanlığı, mülteci yurdunun kundaklanması olayının faillerini yakalamak için 17 kişilik bir ekip kurdu. Kasabada geniş çaplı soruşturma başlatan özel ekip birçok vatandaşın bilgisine başvurmak için sorgulara başladı. Ayrıca yangın olayının fail veya faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara 20 bin Euro ödül verileceği duyuruldu. Tröglitz’e gelecek mültecilerin korkmaması gerektiğini söyleyen kasabanın papazı Matthias Keilholz, "Kasabaya mültecilerin gelmesiyle her şeyin yolunda gittiğini gösterebiliriz." dedi.

Tröglitz Katolik Cemaati Başkanı Katharina Schubert ise kasabalarına gelecek mültecilere hoş geldikleri hissi vereceklerini ve barış içinde yaşayacaklarını söyledi. Yabancı düşmanlığına karşı sessiz çoğunluğun sesini yükseltmesi gerektiğini söyleyen Manfred Pohl isimli bir vatandaş da “Eskiden insanlar zor durumda olanlara yardıma koşardı. Bunu şimdide göstermeliyiz.” diyerek Tröglitz’e gelecek mülteciler için yardım toplayacağını dile getirdi.