Tuğçe Albayrak olayıyla ilgili dava Cuma günü Darmstadt Eyalet Mahkemesi’nde görülmeye başlıyor. 18 yaşındaki zanlı Sanel. M.’nin Offenbach Savcılığı tarafından ‘ölümle sonuçlanan ağır yaralama’ suçlamasıyla yargılanması talep ediliyor. Davada Albayrak ailesi avukat Macit Karaahmetoğlu ile Alexander Freiherr von Malsen-Waldkirch tarafından temsil edilecek, zanlı Sanel M.’ın avukatlığını ise Stephan Kuhn üstlendi. Biri patolog ve adli tıp uzmanı da dahil olmak üzere davada yaklaşık 60 tanığın dinlenmesi bekleniyor. Davanın Haziran ortasına kadar süreceği öngörülüyor.

Öte yandan, Tuğçe’nin arkadaşları duruşma başlamadan önce mahkeme binası önünde yüzlerce kişinin katılımıyla anma töreni düzenleyeceklerini Facebook sayfası üzerinden bildirdiler. Davaya ilgi büyük olduğu için duruşma salonundaki toplam 52 koltuğun yarısı basın mensuplarına ayrıldı. En az 46 gazetecinin akredite olduğu davada, yerlerin NSU davasında olduğu gibi çekilişle yapıldığı bildirildi.

Tuğçe Albayrak beş ay önce gittiği bir fast-food restoranında iki genç kızı Sanel M.’nin tacizinden kurtarmıştı. Albayrak’ın bu hareketine sinirlenen tacizci genç restorandan ayrılmış, ancak otoparkta bekleyerek Albayrak’ı darp etmişti.

Darbe sonrası Albayrak kafasını yere çarpmış ve ağır yaralanmıştı. Komaya giren ve iki hafta sonra hayatını kaybeden genç kız öğretmen olma hayalini taşıyordu. Aralık ayının başında doğup büyüdüğü Bad Soden-Salmünster’deki mezara defnedilen Albayrak’ın cenaze namazına ve ardından düzenlenen törene bine yakın kişi katılmıştı.