Darmstadt Eyalet Mahkemesi’nde devam eden Tuğçe Albayrak davasında, sanık Sanel M.’nin tutuksuz yargılanma talebi reddedildi.

Mahkeme, zanlının Albayrak’ın ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle çok sayıda tehdit aldığını, bu nedenle Sırbistan’daki akrabalarının yanına gidebileceği varsayımını göz önünde bulundurarak ret kararı verdi.

Toplam 10 duruşma olarak planlanan davada bugün tanıkların son sözlerinin dinlenmesi bekleniyor. Mahkeme başkanı hâkim Jens Assling’in, kararını önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor. 24 Nisan’da başlayan davada, sanık Sanel M., ölüme sebebiyet vermekten yargılanıyor.

Bugüne kadar yapılan duruşmalarda yaklaşık 60 tanık dinlendi. Tuğçe Albayrak, beş ay önce Offenbach’ta gittiği bir McDonalds restoranında iki genç kızı Sanel M.’nin tacizinden kurtarmıştı. Albayrak’ın bu hareketine sinirlenen tacizci genç restorandan ayrılmış, ancak otoparkta bekleyerek Albayrak’ı darp etmişti. Darbe sonrası Albayrak kafasını yere çarparak komaya girmiş, iki hafta sonra ise hayatını kaybetmişti. Tuğçe Albayrak’ın bu hareketi Almanya’da binlerce kişiyi etkilemişti.