Almanya'da Tuğçe Albayrak’ın ölümünden 2,5 ay sonra yargı süreci başlıyor. Offenbach Savcılığı, Albayrak’ın ölümüne sebep olan ve suçunu kabul eden 18 yaşındaki Sanel M. hakkında dava açılması talebiyle hazırladığı iddianameyi mahkemenin onayına sundu. İddianamede 18 yaşındaki zanlının ‘ölümle sonuçlanan ağır yaralama’ suçlamasıyla yargılanması talep edildi. Davanın Darmstadt Gençlik Mahkemesinde görülmesi beklenirken, iddianamenin mahkeme tarafından onaylanmasının ardından duruşma tarihi belli olacak.

Tutuklu bulunduğu sırada geçen hafta saldırıya uğrayan Sanel M., tutukluluk halinin yeniden incelenmesini talep etmişti. Ancak incelemenin iptal olması, failin bu hafta içinde hapishaneden çıkma ve tutuksuz yargılanma ihtimalini ortadan kaldırdı. Albayrak ailesi ise genç kızın "Küpe yüzünden öldüğü" yönündeki haberlere tepki gösterdi. Tuğçe Albayrak arkadaşlarıyla gittiği bir McDonalds restoranında iki genç kızı Sanel M.’in elinden tacizden kurtarmıştı. Albayrak’ın bu hareketine sinirlenen tacizci genç restorandan ayrılmış, ancak otoparkta bekleyerek Albayrak’ı darp etmişti.

Darbe sonrası Albayrak kafasıyla yere çarparak komaya düşmüş, iki hafta sonra ise genç kız hayatını kaybetmişti. Öğretmen olma hayalini taşıyan genç kız için Aralık ayının başında doğup büyüdüğü kent olan Bad Soden - Salmünster’deki cenaze törenine çok sayıda kişi katılmıştı. Almanya’da Albayrak’ın hareketi binlerce kişiyi etkilemiş ve gösterdiği bu cesaretten dolayı yaklaşık 300 bin kişi www.change.org sitesinde Federal Liyakat Nişanı’nın verilmesi için imza toplamıştı.