Gösterdiği cesaretin bedelini hayatıyla ödeyen Tuğçe Albayrak’ı komalık eden ve kasım ayından beri gözaltında bulunan Sanel M. adlı gencin özgür kalabileceği iddia edildi.

Bild gazetesinin haberine göre, suçunu kabul eden genç avukatı aracılığıyla tutukluluk halinin incelenmesini istedi. Darmstadt Sulh Mahkemesi soruşturma hakimi ise 4 Şubat'ta gencin derhal serbest kalıp kalmayacağını inceleyeceği bildirildi. 18 yaşındaki Sanel M. olaydan beri Wiesbaden’de cezaevinde tutuklu bulunuyor. Sanel M.'nin yetişkin olmasına rağmen genç ceza hukukuna göre yargılanacağı bildirildi.

Savcılar ise failin Sırbistan’a kaçabileceği endişesini taşıyor. Gazeteye konuşan bir savı, tutukluluk halinin kaldırılması halinde gencin anne ve babasının memleketi olan Sırbistan’a yerleşebileceğini dile getirdi.

Tuğçe Albayrak arkadaşlarıyla gittiği bir fast-food restoranındada Sanel M.’in elinden iki genç kızı tacizden kurtarmıştı. Albayrak’ın bu hareketine sinirlenen tacizci genç restorandan ayrılırken, otoparkta Albayrak’ı darp etmişti. Darbe sonrası Albayrak kafasıyla yere çarparak komaya düşmüş, iki hafta sonra ise genç kız hayatını kaybetmişti.

Almanya’da Tuğçe Albayrak’ın hareketi binlerce kişiyi etkilemiş ve gösterdiği bu cesaretten dolayı Federal Federal Liyakat Nişanı’na aday gösterilmesi istenmişti.