Koalisyon Güçleri Sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, bugün sabaha doğru Aden'de Husilere karşı savaşan sivillere havadan lojistik destek indirildiğini, bu desteği alan sivillerin çatışmalarda durumu lehlerine çevirdiği belirtti. Sözcü Asiri, Koalisyon Güçleri Hava operasyonlarının dokuzuncu gününde, Aden'e yapılan hava operasyonlarının hedeflerini vurmaya devam ettiğini söyledi.

"Husi militanlar Aden'de medyatik hedefler geçekleştirmek istedi." diyen Asiri, Husilerin Aden'deki savaşı bir yeis savaşı olduğunu ve bu savaşı kazanamayacaklarını dile getirdi.

MİYUN ADASINDAKİ HUSİLERE AİT BÜTÜN ASKERİ BİRİMLER İMHA EDİLDİ

Husileri Aden'den uzak tutmaya çalıştıklarını ifade eden Asiri, "Husiler, Babül Mandab'taki gemi trafiğini aksatmakla tehdit ediyor." açıklamasını yaptı. Babül Mendeb boğazına yakın Miyun adasında, Husilere ait füzelerin ve askeri teçhizatların hedef alındığının altını çizen Asiri, adada Husiler ait bütün askeri birimlerin imha edildiğini aktardı.

Tuğgeneral Asiri, dün gece Husilere ait çok sayıda Scud füze yerleri ve askeri mühimmat depolarının bombalandığına dikkat çekti. Asiri ayrıca, Husilerin aralıksız bir şekilde Scud füzeleri fırlattığını; ancak birçok füzenin imha edildiğini duyurdu.

SINIRDA ÇATIŞMA

Husilerin Suudi Arabistan ile Yemen arasındaki El-Vadia sınır bölgesini akşam saatlerinde hedef aldığını belirten sözcü Asiri, Suudi Arabistan topçu birliklerinin ise militanları ateş açarak püskürttüğünü ifade etti.

Asiri, Husilerin Yemen halkını ve özellikle bölgenin ve dünyanın istikrarını tehdit ettiğini, ülkede ve bölgede kaosu yaymaya çalıştığını bildirdi.

HUSİLER, OPERASYONLARLA YOK EDİLEMESE DE ZAYIFLATILACAK

Husilerin tamamıyla yok edilemeyeceğini; ancak zayıflatmaya çalıştıklarını anlatan Tuğgeneral Asiri, Yemen hapishanelerindeki el-Kaide üyesi bin tutuklunun firar ettiğini açıkladı.

Sözcü Asiri, hava operasyonlarının çok dikkatli bir şekilde gerçekleştirildiğini, vatandaşların ve alt yapının selametini göz önünde bulundurduğu sözlerine ekledi.