Koalisyon Güçleri adına açıklama yapan Tuğgeneral Ahmet Asiri, Husiler'in Aden'e doğru ilerlediğini söyledi.

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e yapılan hava operasyonlarının üçüncü gününde koalisyon güçleri adına Tuğgeneral Ahmet Asiri, açıklama yaptı. Husi milislerin Aden'e doğru hareket etmeye devam ettiklerini belirten Asiri, operasyonların devam ettiğini aktardı.

Husi milislerin bilinen bir askeri oluşumlarının olmadığını dile getiren Tuğgeneral Asiri, "Milislerin uçağının olduğunu tarihte hiç duymadık. Ellerindeki askeri malzemeler ve uçakları Yemen ordusundan ele geçirdiler. Bu malzemelerle cumhurbaşkanının bulduğu yere saldırdılar, bu yüzden operasyonun ilk gününde bu uçaklar imha edildi." şeklinde konuştu.

Yemen ordusu ve hükümeti ile sürekli koordinasyon halinde olduklarını belirten Ahmet Asiri, askeri operasyonlarda bir plan dahilinde hareket edildiğini ve kara harekatının şimdilik olmadığını sözlerine ekledi.

Bu işlemin sabır gerektirdiğini dile getiren sözcü, Husi milislerinin kişisel veya küçük guruplar halinde sivil insanların arasında dolaştıklarını söyledi. Asiri, "Bu yüzden iş zor. Milisler, nüfusun bulunduğu yaşam alanlarında saklanıyor ve koalisyon güçlerini buralara çekmek için binaların üzerine uçak savarlar koyuyor." ifadelerini kullandı.

'YEMEN'İN GÜVENLİĞİ DAHA ÖNEMLİ'

Düzenlenen bu hava operasyonlarının maliyeti hakkında bir soru üzerine Tuğgeneral, "Yemen'in güven ve selameti, askeri operasyonların maliyetinden daha önemlidir." cevabını verdi.

Husi milislerin Suudi Arabistan sınırına doğru hareket ettiğini aktaran Tuğgeneral Asiri, onları hedef aldıklarını, Suudi Arabistan'ın Yemen sınırındaki Nejran ve Cizan bölgelerinde kara kuvvetlerine bağlı apaçi uçaklar ve topçu birliklerle Husilerin buralardan püskürtüldüğünü belirtti.

Sözcü, Suudi Deniz Kuvvetleri'nin, bugün Aden Limanı sularından yapılan çalışmalar neticesinde diplomat, gazeteci ve faklı mesleklerden 12 milletten 86 kişinin tahliye ettiğini ve Cidde'ye ulaştığını söyledi.

Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bu sabah düzenlediği operasyonda Yemen'in Marib kentinin kuzeyindeki 89 hava savunma taburunun şiddetli hava bombardımanına maruz bırakıldığı belirtildi. Basın bilgilendirme toplantısında, Koalisyon Güçleri'nin Husilere yönelik düzenlediği hava operasyonlarının görüntüleri izlettirildi. Görüntülerde savaş uçakları belirlenen hedefleri imha ediyor.