Koalisyon Güçleri Sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, Husilerin son günlerde Suudi Arabistan'ın Yemen sınırına yakın illerde Suudi vatandaşlarını hedef aldığını söyledi.

Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de Husilere karşı düzenlenen operasyonun sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, bugün akşam yaptığı açıklamada, "Husi militanlar, Suudi vatandaşını hedef almakla en önemli hatalardan birisini yaptı. Şu andan itibaren dengeler değişti, daha önce operasyonlar Yemen'deki meşruiyeti ve Yemen halkını korumak içindi. Şimdiki yüzleşmede Suudi Arabistan'ın sınırları, vatandaşları ve Suudi şehirlerinin güvenlik ve emniyeti hedef haline gelmiştir. Bu kabul edilemez ve yaklaşımımız değişecek." dedi.

"Husi militanlar, Suudi vatandaşını hedef almakla en önemli hatalardan birisini yaptı" sözünü tekrarlayan Asiri, "Bu nedenle koalisyon güçleri ve Suudi Arabistan caydırıcı tedbirleri alacaktır. Bu iş zamanı ve şiddeti açısından farklı bir iş olacak. Şu andan itibaren Suudi Arabistan kuvvetleri ve koalisyon güçleri en sert bir şekilde tepki verecektir." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistanîn Yemen sınırındaki Necran ve Cizan illerinin Husiler tarafından direk hedef alındığına dikkat çeken Tuğgeneral Ahmet Asiri, açıklamalarına şöyle devam etti: "Suudi Arabistan'ın güvenliği kırmızı çizgidir ve bu çizgi geçildi. Husiler bedelini ödeyecektir."

Asiri, Suudi bölgelerini hedef alan saldırıların planlamasına ve uygulamasına katılan herkesin hedef alınacağına dikkat çekti. Diğer taraftan "Operasyonlar sadece sınır bölgelerine yakınında belirli bir alanda olmayacak." diyen Tuğgeneral Asiri, "Saada ve Muran bölgeleri şu andan itibaren hedeftedir. Saada'da Husilere ait mevziler 24 saat boyunca aralıksız bombalanacaktır." şeklinde açıklamasını tamamladı.