Yemen'e operasyon gerçekleştiren Koalisyon Güçleri Sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, insani amaçlar için ateşkes emri alınmadığını belirtti. Operasyonlar hakkında günlük basın brifingi veren Asiri, Yemen'deki yabancı ülke vatandaşlarının tahliye işlemleri ve insani yardımların devam ettiğini söyledi.

Tuğgeneral Asiri, Kızılhaç'ın bugün Yemen'deki bazı çalışanlarını Koalisyon Güçleri ile bağlantı kurarak tahliye ettiğini ifade etti.

Aden'deki durum hakkında bilgi veren Asiri, "(Aden) durum değişkenlik arz ediyor. Aden'de binalar ve halk Husi militanların hedefinde. Aden'deki yerel milislerle irtibat devam ediyor. Bunlara lojistik destek devam ediyor." dedi. Husilerin önünde iki alternatif olduğunu belirten Asiri, "Ya toplanma alanlarında saklanmaya devam edecekler veya çıkıp hedef olacaklar."

YEMENLİ KABİLELER DESTEK İÇİN HAREKET EDİYOR

Tuğgeneral Asiri, Husilerin Şabva, el-Hudayda veya el-Dale'den Aden'e saldırı çabaları sırasında Yemenli kabile gruplarının Aden'deki direnci desteklemek için hareket ettiğini söyledi. Sözcü Asiri, son 24 saatteki operasyonlarda Aden'e giden yolların hava operasyonları ile kesildiğini, Husilere ve Ali Abdullah Salih taraftarlarına ait silah ve mühimmat depoları ile hava savunma sistemlerinin hedef alındığını Husilerin Aden'e gitmek için kullandığı Akkan köprüsünün hedef alındığını dile getirdi.

Asiri, Koalisyon Güçleri'nin Aden'de Sivil Milislere silah ve lojistik destek sağlamaya devam ettiğine dikkat çekti. "Yemen'e ait bazı adaları sıkı takip ediyoruz. Daha önce bazı Afrika ile Yemen arasında kaçakçılık yapıldığını biliyoruz." diyen sözcü, ancak koalisyon güçleri oraya geldikten sonra kaçakçılığın azaldığını ifade etti.

Bir soru üzerine Koalisyon Güçleri Sözcüsü, Yemen sahillerinde bulunan gemilerden bombalama yapılmadığını sadece vatandaşlarını tahliye etmek isteyen ülkelere yardım edildiğine dikkat çekti.