KKTC’de resmi temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kıbrıs Türkü’nün mücadele liderine ait Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti.
KKTC’de resmi temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş restore edilerek yeniden açılan Kıbrıs Türkü’nün mücadele liderine ait Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti. Adadan ayrılmadan önce müzeyi ziyaret eden Türkeş’e, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay eşlik etti. KKTC Meclisinden yapılan açıklamaya göre, müze geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in girişimleri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali desteği ile restore edilmiş ve açılışı gerçekleştirilmişti.
Müzeden çok etkilendiğini belirten Türkeş, Dr. Küçük Müzesi’nin yeniden hizmete girmesinde emeği geçenleri kutladığını ifade etti. Müze anı defterini de imzalayan Türkeş anı defterine şunları yazdı:
"Bugün Lefkoşa’da rahmetli Dr. Fazıl Küçük Beyefendinin Müzesini gezmek ve Kıbrıs tarihinin önemli bir dönemini bir daha hatırlamak ve o günlerde büyük fedakârlıklarla Kıbrıs Türk Halkının bağımsızlık mücadelesini verenleri rahmet ve minnetle yâd etmek fırsatı bulduk. Kıbrıs Türkü bu günlerde yaşadıkları sıkıntılar yanında rahmetli Küçük ve arkadaşlarının yaptıklarını da bilmek zorundadır. Bu müze bunların en güzel göstergesidir tüm katkı koyanlara teşekkürler.”