Tunus Sağlık Bakanlığı, Bardo müzesine iki teröristin gerçekleştirdiği silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 25’e yükseldiğini açıkladı. Başkent Tunus’taki saldırıda yaralananların sayısı ikisi ağır olmak üzere 48 olarak açıklandı.

Müzede ölenlerin çoğunluğunu Almanya, İtalya, İspanya, Polonya ve Fransa’dan gelenler oluştururken 5 Tunus vatandaşı da hayatını kaybetti.

Başbakan Habib Essid, saldırıyı gerçekleştiren Tunuslu Hatem al-Khashnawi ve Yassin al-Abidi’nin güvenlik güçlerince öldürüldüğünü açıkladı.

Tunus Cumhurbaşkanı Beci Kaid Essebsi, olayın ardından Başbakanlık binasında kurulan kriz masasına geldi. Cumhurbaşkanı daha sonra Şarnikol ve Rabıta Hastanesi’ndeki yaralıları ziyaret etti. Essebsi, Bardo müzesine gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada büyük şehirlerde güvenliği sağlamak amacıyla askerlerin görevlendirilebileceği belirtildi.

En-Nahda Partisi lideri Raşit Gannuşi de dün parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında terör eylemini gerçekleştirenlerin ne vatan sevgisiyle ne de dinle bir alakasının olmadığını, yaptıklarının vahşet ve gericilik olduğunu söyledi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı, güvenlik güçlerinin, olayla bağlantılı 4 kişiyi ve aynı gurupla ilişkisi olan başka bir hücrede ise 5 kişiyi yakaladığını duyurdu.