Rhein Main bölgesinde ticari amaçla kurulmuş ve aktif olan çeşitli dernekler bir araya gelerek T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu, Frankfurt Belediyesi ve Frankfurt Ticaret Odası'nın desteğiyle bir platform oluşturdu.

Türk Alman Ticaret Platformu [tdbp] ( türkisch deutsche business platform e.V.) adı altında örgütlenen işadamları, Almanya'da veya Türkiye ile ticaret yapmak isteyen işletmelere ve müteşebbislere danışmanlık yapacak. Frankfurt Türkevi'nde Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ve Ticari Ataşe Gülay Babadoğan'ın katılımıyla kamuoyuna tanıtılan yeni oluşumun üyeleri, bölgede tanınmış işadamlarından oluşuyor.

Haber spikeri Bülent Över'in moderatörlüğünü yaptığı tanıtım programında selamlama konuşması yapan Başkonsolos Ekici, katılımcılara Almanca hitap ederek oluşum hakkında kısa bilgi verdi. Platformun tanıtımını Eşbaşkan Gencay Koyunbaşoğlu Türkçe, diğer Eşbaşkan Ertan Köse ise Almanca yaptı. Eşbaşkanların verdiği bilgiye göre oluşuma katılan yaklaşık 400 işletmeci, halen 2500 çalışanı istihdam ediyor. Yıllık cirosu 300 milyon Euro olan tdbp'nin hedefi en kısa zamanda 1000 üye ve 1 milyar Euro'luk ciroya ulaşmak.