ABD'nin New York şehrinde borsanın bulunduğu Wall Street'te, Bowling Green Park'ta Türk bayrağı göndere çekildi. Törene katılan Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü ise Amerikalıları hayran bıraktı.

New York'ta 16 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek 34. Türk Günü Festivali'nden önce bugün Wall Street'te Bowling Green Parkı'nda bulunan ve New York Borsası'nı simgeleyen Boğa heykelinin önünde ''Geleneksel bayrak çekme töreni'' yapıldı.

Türk-Amerikan toplumundan İbrahim Kurtuluş önderliğinde düzenlenen bayrak çekme törenine katılan New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, dünya finans kalbinin merkezi olan New York’ta Türk bayrağının göndere çekilmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Yalçın, “Burada dalgalandırdığımız bayrağımız müttefikimiz ABD ile dostane ilişkilerimizin dostane bir simgesidir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Atilla Pak da bayrak çekme törenini organize edenlere teşekkür ederek, katılımcıları cumartesi günü yapılacak Türk Günü Yürüyüşü’ne davet etti. Konuşmaların ardından her iki ülkenin milli marşları okunarak önce Amerikan bayrağı, daha sonra Türk bayrağı göndere çekildi.

Her iki ülke bayraklarının göndere çekilmesinin ardından Mehteran Birliği tören alanında gösteri yaptı, marşlar çaldı. Amerikalıların ve yabancıların da büyük ilgisini çeken Mehter gösterisi sırasında park iyice kalabalıklaştı. Parkta bulunan turistler, uzun süre mehteranın çaldığı marşları dinledi. Katılımcılar, mehteran takımı ile hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta sıraya girdi. Mehteranın ardından Beşiktaş Belediyesi’ne ait halk oyunları grubu sahne aldı. Halk oyunları grubunu seyreden Amerikalılar, zaman zaman oyun havasına eşlik etti.