Norveç hükümeti, Konya doğumlu damat M. Sakar'ın, Norveçli eşi A. K. Langhus (55) ile aile birleşimi için oturum hakkı talebini 'yaş farkı' gerekçesiyle reddetti.

Norveç Yabancılar Dairesi Kurumu (UDI), evliliğin sahte olduğunu düşündüklerini açıkladı. Kurum, M. Sakar'ın Konyalı olduğunu, daha önce de Konyalı birçok kişinin Norveç oturumu için Norveçli kadınlarla sahte evlilik yaptığını ve bunu tespit ettiklerini bildirdi. Kurum yetkilileri ısrarla bu konuda tecrübelerinin olduğunu savundu.

Aftenposten gazetesine konuşan A. K. Langhus, 7 yıldır hukuksal mücadeleden sonra Türkiyeli eşiyle aile kurmak için İsveç'e taşınma kararı aldığını söyledi. Norveçli kadın, ülke genelinde sahte evliliklerin yaşandığını ancak Norveç hükümetinin kendi evlilikleri meselesinde 'paranoyakça' davrandığını açıkladı. Langhus, eşi Sakar ile evliliklerinin tamamen gerçek olduğunu sabundu.

M.Sakar ise, Konya'da doğduğunu ancak iki yaşından sonra Alanya'ya yerleştiğini söyledi. Sakar, doğum yerinin Konya olması sebebiyle aldığı bu kararın kendisinde hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.