Romanya'da faaliyet gösteren dil kursu 'Halt Center' Romen misafirlerine iftar verdi. Katılımın yoğun olduğu iftara Bükreş Valiliği yetkilileri de katıldı.

Romanya'da 6 yıldan bu yana dil ve kültür faaliyetlerinde bulunan dil kursu Halt Center dün kursiyer ve misafirlerine iftar verdi. İftara yaklaşık 130 misafir katıldı. İftar öncesi ney dinletisi ile karşılanan kursiyerler iftar vakti yaklaşınca Türk yemeklerinin önünde uzun kuyruk oluşturdu. Misafirler yemeklerini aldıktan sonra sınıflarda kurulan masalara oturdu. Katılımın yoğun olmasından dolayı bazı misafirler ayakta yemek zorunda kaldı. Kursiyerler yemekleri ve Türk mutfağını çok beğendiklerini kursta öğrendikleri Türkçe ile dile getirdi.

Bükreş Valisi adına iftara katılan Valilik Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Genel Müdürü Cosmina Nicolescu iftarın insanların yakınlaşmasını sağladığına dikkat çekti. Genel Müdür Nicolescu "Tuna Vakfı ve Halt Center sayesinde böyle bir organizasyona ilk defa katıyorum. Kendilerine teşekkür etmek isterim, bizi çok güzel karşıladılar. İlk başta bu iftar yemeğinin anlamı beni etkiledi. Ve tabii sonra da çok lezzetli olan Türk mutfağı. Bu iftarlar, Müslüman toplumu ve diğer dinlerden olan insanları yaklaştırıyor." dedi.

Romanya'da 2009 senesinde faaliyetlerine başlayan dil merkezi Halt Center; Romence, Türkçe ve İngilizce kurslar veriyor. Ayrıca Türk kültürünü Romenlere tanıtan merkez her sene ortalama 500 kursiyerine Türkçe öğretiyor.