Orta Afrika Cumhuriyeti'ne giden Türk 'Küresel Doktorlar' grubu, yaptıkları ameliyatlarla hayat kurtarmaya devam ediyor. Küresel Doktorlar grubu, çocuk uzmanı, anestezi, göz, diş ve kadın doğum uzmanı gibi sağlık çalışanlarından oluşuyor.

Fas üzerinden zorlu bir yolculuktan sonra beraberindeki yaklaşık bir ton ağırlığındaki sağlık malzemesiyle başkent Bangui'ye ulaşan doktorlar, yerel yönetici ve halk tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Grup, başkentte dört ayrı bölgede çalışıyor.

Kafile başkanı Kardiyoloji Uzmanı Doktor Mahmut Gündüz, bu ziyaretlerinin öncü olduğunu, daha sonra çok daha kapsamlı ve koordineli çalışma yapacaklarını söyledi. Küresel Doktorlar başkentteki ilk günlerinde 90 göz, 122 diş, 30 çocuk, 30 kadın doğum, 30 üroloji ve 50 iç hastalıkları muayenesi yaptı. Doktorlar bir sezeyan, 4 katarakt, 4 üroloji ve 14 de sünnet operasyonu gerçekleştirdi. Ekip, Orta Afrika’da kalacağı süre zarfında her gün 30 katarakt, 30 herni, 20 kadın doğum operasyonu yapmayı hedefliyor.

Orta Afrika Sağlık Bakanı Margurite Samba, Küresel Doktorlar ekibini ziyaret ederek çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Türk doktorların ülkesine gelmesine çok sevindiğini dile getiren Bakan Samba "Büyük bir felaket yaşayan ülkemize bu zor şartlarda gelen ilk ekip sizsiniz. Size ülkem adına ne kadar teşekkür edersem az." dedi.