Kurban Bayramı'nda dünyanın birçok yerinden Filipinler'e gelen gönüllüler, ülkedeki Türk okullarını bünyesinde bulunduran ICAD vakfı ile birlikte 25 bin aileye kurban eti dağıttı.

Filipinler'in birçok adasında bayram süresince hazırlanan etlerin ihtiyaç sahibi 25 bin aileye ulaştırılması tamamlandı. Filipinler'e dünyanın ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden gönderilen kurbanların dağıtımı, başkent Manila'da yapılan törenle son buldu. Törene, Uluslararası Türk Okulları’nı bünyesinde bulunduran ICAD Vakfı Başkanı Malik Gencer, Pasifik Diyalog başkanı Cihangir Arslan, San Juan Belediye Başkanı Guia Gomez, Genelkurmay Basın Sözcüsü Tuğgeneral Bgen Joselıto Kakilala , çok sayıda ordu mensubunun yanı sıra Türkiye’den ve dünyanın birçok yerinden gelen misafir ve işadamları katıldı.

Filipinler'de bu sene Türkiye'den daha çok Avustralya, Avrupa, Almanya ve ABD'nin Seattle eyaletinden gönderilen kurbanlar kesildi. Avustralya'dan Filipinler'e 16 kişilik grupla kurban dağıtımına gelen Gürkan Gürbüz, ekiplerinde Irak, Lübnan, Bosna'dan vatandaşlar olduğunu aktardı. Bazı gönüllülerin ise aileleriyle birlikte geldiği ifade eden Gürbüz şöyle devam etti: "Küçük çocuklarını getirenler oldu. Kızlarını, oğullarını getirenler oldu. Çok güzel bir manzarayla karşılaştık. Burada Zamboanga şehrinde, Tolerance Türk Okulu'yla beraber kurban dağıtımı yaptık. Kurbanı gerçek manada yaşamış olduk."

Dağıtım yaparken çok zor şartlar altında yaşayan insanlarla karşılaştıklarına dikkat çeken Gürbüz, "Elimizden geldiğince önümüzdeki yıllarda da daha fazlasıyla bu işin içerisinde olmaya çalışacağız." dedi.

Kurban etlerinin dağıtımında ise Filipinli yetkililer ve Türk gönüllüler el ele verdi. Filipinler Genelkurmay Başkanlığı tarafından görevlendirilen askerler, etlerin paketlenmesinde ve yardıma muhtaç insanlara dağıtılmasında, ICAD Vakfı ile hareket etti.

Filipin ordusu olarak üçüncü kez Türk gönüllülerle et dağıtım programının partnerliğini yaptıklarına dikkat çeken Binbaşı Marco Antonia Magisa PA, "Bu organizasyon bizim insanlarımıza yardım için iyi harika bir fısat. Biz muhtaç insanlara yardım ediyoruz, aynı zamanda nasıl yardım edileceğini öğretiyoruz." açıklamasında bulundu.

FİLİPİNLİ VALİ GOMEZ'DEN TÜRK VAKFINA TEŞEKKÜR

Her yıl bu yardım faaliyetine bizzat katıldığını dile getiren San Juan şehri Valisi Guia Gomez ise duygularını şöyle dile getirdi: "Her zaman burada bulunduğum için coşkuluyum. Aynı zamanda burada Türkiye'de üniversitelerde burslu okuyan Filipinli öğrencilerle tanıştım. Ben gerçekten çok sevinçliyim ve minnettarım. Her zaman bu organizasyona geldiğim için kalbim çok mutlu. ICAD vakfına çok teşekkür ederim."

TUĞGENERAL KAKİLALA: UMARIM BU TÜR FALİYETLER, DÜNYANIN HER YERİNDE YAPILIR

Program sonunda Cihan Haber Ajansı'na konuşan Filipinler Genelkurmay Basın Sözcüsü Tuğgeneral Bgen Joselıto Kakilala, organizyona ilk defa katıldığını söyledi.

Bu tür programların farklı inanca sahip ve değişik kültürdeki insanlara birlik ruhunu aşıladığını aktaran Tuğgeneral Kakilala, "Bu tür aktivitelerin devam edeceğini ümit ediyoruz. Çünkü bu sadece Müslümanlara değil bizim gibi Hıristiyanlar için de faydalı bir program. Biz ICAD Vakfı ve Pasifik Diyalog'a teşekkür ederiz. Ümit ederiz ki bu tür aktivitelerin aynısı dünyanın her yerinde devam eder.” dedi

Filipinler, 105 milyona yaklaşan nüfusu ile dünyanın en kalabalık 12'inci ülkesi. Nüfusun yaklaşık yüzde 11’ini ise Müslümanlar oluşturuyor.