Hac görevini tamamlayan milyonlarca Müslüman, Kurban Bayramı’nın üçüncü gününde de şeytan taşladı.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde Cemerat bölgesine giderek Büyük Şeytan olarak adlandırılan 'Akabe Cemresi'ne 7 taş atan hacılar, ikinci ve üçüncü gün de sırasıyla, Küçük, Orta ve Büyük Şeytan'ı taşladı. Hacılar, her birine 7'şer olmak üzere 3 şeytana toplam 21 taş attı.

Şeytan taşlama alanında Cihan mikrofonuna konuşan Türk hacılar, hacca özellikle genç yaşta gelinmesi tavsiyesinde bulundu. Haccın meşakkatli olduğunu hatırlatan hacılar, bundan dolayı genç yaşta gelinmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Kimi hacılar ise kameralara el sallayarak Türkiye'ye selam yolladı.

İnsanların gençken buralara gelmesini tavsiye eden Muhittin Bodur, "Son olaydan dolayı çok üzüldük. Bütün hacılar bizim kardeşimizdir. Türk 4 kardeşimizi kaybetmemiz de bizi çok üzdü. Biz o saatlerde oteldeydik. O yüzden bu kötü kaza bizim başımıza gelmedi."

"İZDİHAM HACILARIN ACELECİ OLMASINDAN KAYNAKLANIYOR"

İstanbul'dan gelen Tülin İçin, genç yaşta olmanın avantajları çok yüksek dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Biz buradan 10 dakika önce ayrılmıştık. Ayrıldıktan sonra olmuş; ama gerçekten yani çok üzgünüz bu konuda. Hacılarımız çok telaşlı, çok hızlı hareket etmek isterken oluşuyor bazı izdihamlar. Rabbimden onlara rahmet diliyorum. Yapabilecek fazla bir şey yok."

Cemerat bölgesinde hacıları serin tutmak için su püskürten pervaneler kullanılıyor.

Hacıların bir kısmı Medine’ye geçecek.