Mekke'de hac farizasını tamamlayan hacılar, Peygamber Efendimiz Muhammed'i (sas) ziyaret için Medine'ye gelmeye devam ediyor. Medine'ye gelen hacılar, şehir girişinde önce Hacı Karşılama Merkezi isimli otobüs terminalinde toplanıyor. Burada hacıların, namaz, yemek, sağlık ve dinlenme gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Hacılar, daha sonra toplu halde Mescid-i Nebevi'ye ya da otellerine sevk ediliyor.

Medine girişindeki Hacı Karşılama Merkezi'nde toplanan hacılar, burada bir süre dinlendiriliyor. Hacıların ihtiyaçları gideriliyor. Herhangi bir rahatsızlığı olana doktorlar sağlık hizmeti veriyor. Burada Cihan Haber Ajansı'na konuşan Türk hacılar, çok mutlu olduklarını ve hac vazifelerinin rahat geçtiğini dile getirdi. Kabe'de görevlerini yerine getirdikleri anlatan hacılar, Medine'ye de Efendimiz'i (sas) selamlamaya geldiklerini ifade etti. Hacılar, Medine'de Peygamber Efendimiz'i ziyaret ettikten sonra Kuba Mescidi'ni, Yedi Mescidleri, Uhud Şehitliği ve Uhud Savaşı'nın yapıldığı bölgeyi ziyaret edecek.

Hatay'dan kutsal topraklara gelen Fevzi Bilgin, Mekke'de görevlerini yerine getirdikten sonra Medine'deki kutsal toprakları ziyaret etmeye geldiklerini söyledi. Bilgin duygularını şöyle ifade etti: "Allah'a şükür görevimizi yaptık. Umremizi de yaptık. Türk olduğumuza iftihar ediyoruz. Allah'a şükür bize burada saygı gösterdiler. Şu anda Medine'ye geçtik. Burada ziyaret noktalarını ziyaret edeceğiz. Peygamber Efendimiz'e ziyaretimizi yapacağız. Ondan sonra Hz. Hamza'nın mezarını, Yedi Mescidi, Kuba Mescidi'ni dolaşacağız."

Hacı Hatice Kurma ise Hatay'dan geldiklerini ve çok mutlu olduklarını, Medine'de kutsal mekanları gezeceklerini dile getirdi.