Avusturya'nın başkenti Viyana'da 11 Ekim'de yapılacak eyalet meclisi ve belediye başkanlığı seçimlerinde, Türk asıllı Dr. Turgay Taşkıran "Birlikte Viyana için" listesinden seçimlere girecek. Uzun yıllardır sosyal demokrat bir hükümet tarafından yönetilen eyalette ilk kez yabancıların yoğunlukta olduğu bir liste seçimlere katılacak.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Türk asıllı Dr. Turgay Taşkıran "50 yıldır bu ülkede yaşayan Yeni Viyanalılar olarak toplumsal hayatın her alanında eşit şansa sahip olacağımız, sorunlarımızı çözecek projelerle geliyoruz. Eğitim ve iş hayatında birçok sorunlar var, sadece bir topluluğun değil Viyana'da yaşayan herkesin temsilcisi olmak için yola çıktık. Avusturyalılar tarafından da ciddi ilgi görüyoruz." ifadeleri kullandı.

4 Eylül tarihine kadar eyaletin 18 seçim bölgesinde toplam 1800 destek imzasına ulaşılması gerektiğini ifade eden Taşkıran, "Şehrin özellikle yabancıların oturduğu bölgelerinde yüksek sayıda destek imzasını ulaştık. Ancak 1, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 13, 14, 17 ve 18. bölgelerde henüz çalışmalarımız devam ediyor. Viyana'daki siyasetten memnun olmayan ve yeni bir siyasete şans vermek isteyen herkesi hafta sonları da açık olan belediye şubelerine (Magistrat ) giderek bize destek bildirisi imzalamalarını rica ediyoruz." dedi.

"İlkokula başlayan iki çocuktan birinin yabancı kökenli olduğu şehirde eyalet genel meclisinde yeteri kadar göçmen kökenlinin temsil edilmediğini görüyoruz" diyen Taşkıran "Viyana'da yaşayan 100 bin Türkiye kökenlinin ve tüm Viyanalıların sesi olmak için yola çıktık. Halkımızın desteğini bekliyoruz." dedi.

Denizlili göçmen bir ailenin çocuğu olan Doktor Taşkıran, on birinci bölgede uzun süredir aile hekimi olarak hizmet veriyor. Taşkıran'ın adaylığı "Türk listesi" olarak medyada büyük ilgili görürken, listede farklı milletlerden adaylar yer alıyor.